Kies je eigen trouwambtenaar

Bij de organisatie en invulling van de huwelijksdag wordt er vooral gekeken naar het persoonlijke aspect; wat past het beste bij het bruidspaar. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden. Als we bijvoorbeeld kijken naar de huwelijksceremonie, dan is het niet meer nodig om daarvoor naar het stadhuis te gaan. De ceremonie mag tegenwoordig op heel veel plekken plaatsvinden en soms zelfs in de eigen tuin.

De huwelijksceremonie is een belangrijk onderdeel van de huwelijksdag. Tijdens deze ceremonie geven jullie elkaar het ja-woord. Ook dit moment willen jullie natuurlijk invullen zoals het beste bij jullie past. Via de gemeente krijg je ongeveer 2 weken voor het huwelijk een ambtenaar toegewezen; het is niet altijd mogelijk om zelf een keuze te maken. De ceremonie duurt vaak maximaal een half uur en er is weinig ruimte voor een persoonlijke invulling. Dat is ontzettend jammer.

Huwelijkse voorwaarden

Kiezen jullie een zelfstandig trouwambtenaar, dan zijn er veel meer mogelijkheden. Ruim van te voren vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Is er een klik, dan zal er een tweede gesprek volgen waarbij de invulling van de ceremonie wordt besproken. Misschien willen jullie wel live muziek, iemand uit de familie een speech laten doen, rituelen uit een geloof of cultuur aan bod laten komen. Er is heel veel mogelijk. De trouwambtenaar zal een vervolgens een huwelijksceremonie op maat verzorgen die helemaal bij jullie past.

Bij het inschakelen van een zelfstandig ambtenaar dienen jullie naast de kosten van deze ambtenaar ook de leges van de gemeente te betalen en eventuele extra kosten voor de benoeming van een dag van de zelfstandig trouwambtenaar. Uit ervaring kan ik jullie vertellen dat deze extra kosten absoluut de moeite waard zijn.

Willen jullie meer informatie en advies, dan mogen jullie altijd contact met mij opnemen.