Renewal of the Vows

Hoe leuk is het om je jubileum, bijvoorbeeld 5 of 10 jaar getrouwd, te vieren met een ‘renewal of the vows’; het opnieuw afleggen van je trouwgeloften. Steeds meer bruidsparen kiezen hier voor.

Want zeg nou zelf, het is toch ontzettend leuk om de mooiste dag van je leven nog eens over te doen? En welkebruid wil er nou niet voor een tweede keer haar bruidsjurk aan. Of misschien wil je wel een nieuwe kopen?

Ja zeggen

Een van de mooiste momenten van jullie trouwdag was het moment dat je ‘ja’ tegen elkaar hebt gezegd. Tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen er voor het ja-woord  geloften naar elkaar uit te spreken; heel bijzonder en vaak ook zeer emotioneel, maar erg mooi.  

Hebben jullie geen geloftes uitgesproken, maar zouden jullie dit heel graag willen doen, dan is een jubileum daar een heel goed moment voor.  En hebben jullie het wel gedaan, dan is het natuurlijk geweldig om dit nog eens te doen. Spreek na vele jaren, ten overstaan van jullie dierbaren, naar elkaar uit hoeveel jullie nog steeds voor elkaar betekenen.

Kinderen aanwezig

Een andere goede reden voor deze tweede ceremonie kan de aanwezigheid van de kinderen zijn. Zij waren er vaak nog niet bij op de huwelijksdag. Geef de kinderen dan een bijzondere rol op deze dag. Afhankelijk van de leeftijd kunnen zij bijvoorbeeld een speech geven of een gedicht voorlezen. Of misschien wel de ringen overhandigen.

Denk er eens over na om voor deze ceremonie een zelfstandig trouwambtenaar in te schakelen. Zij hebben ervaring met het leiden van een ceremonie en ook vaak al met een renewal of the vows. Zij kunnen jullie helpen bij het tot stand komen van een prachtige ceremonie en deze begeleiden.

10-jarig jubileum

Zelf ben ik in juni 2004 getrouwd met Vincent. Dit jaar hebben wij ons 10-jarig jubileum gevierd. Wij hebben er voor gekozen om de trouwdag in kleine kring met naaste familie en dierbaren door te brengen. De dag begon met een huwelijksceremonie begeleid door Mark van Leeuwen van Mooi Trouwen en daarna een gezellige borrel en heerlijk diner. Dit alles op het prachtige Landgoed Duin & Kruidberg. En natuurlijk waren we die dag weer bruid en bruidegom. Ik had weer een hele mooie trouwjurk uitgezocht en Vincent droeg overdag een pak en ’s avonds een smoking. Het was een dag om nooit te vergeten.

Benieuwd naar foto's, de weddingclip en een verslag van deze dag, klik dan hier.

Willen jullie meer informatie en advies, dan mogen jullie altijd contact met mij opnemen.