Ondertrouw

Wat is ondertrouw

Ondertrouw is de naam die wordt gebruikt voor het aangeven van het voornemen om te trouwen. Vanaf 1 september 2015 wordt dit ook wel huwelijksaangifte genoemd. Jullie hoeven vanaf deze datum niet meer een afspraak bij de gemeente te maken, maar jullie kunnen de aangifte via een melding via internet doen. De periode van ondertrouw wordt gebruikt om te kijken of jullie wel aan alle wettelijk eisen voldoen om met elkaar te mogen trouwen. 

Wanneer in ondertrouw

Een jaar voor de trouwdag mogen jullie in ondertrouw; dit dient echter uiterlijk 2 weken voor de trouwdag geregeld te zijn. De huwelijksaangifte is 1 jaar geldig. Zijn er papieren nodig uit het buitenland, begin dan op tijd met de aanvraag hiervan, want dat kan tijd kosten. 

Vrije uren

En vergeet niet om je cao eens te checken. De meeste werkgevers hebben namelijk de voorziening dat je een halve dag vrij krijgt voor ondertrouw. Zo kunnen jullie er samen een mooie ochtend of middag van maken met aansluitend aan de ondertrouw een lunch of diner. En na de ondertrouw zijn jullie officieel bruidspaar.

Willen jullie meer informatie en advies, dan mogen jullie altijd contact met mij opnemen.