Kinderen op de huwelijksdag

Tijdens een huwelijk zijn vaak kinderen aanwezig. Dit kan de hele dag zijn of alleen overdag. Steeds meer bruidsparen schakelen bij de aanwezigheid van kinderen een professioneel bureau in voor het begeleiden van de kinderen zodat de kinderen, maar ook de ouders, een mooie dag hebben.

Wat doen de nanny’s?

De nanny’s nemen alle zorg voor de kinderen uit handen en hebben een programma met allerlei activiteiten. Dit gaat uiteraard in overleg. Zij kunnen ervoor zorgen dat de kinderen een passende rol spelen bij belangrijke momenten van de dag en daarnaast zorgen zij er voor dat de kinderen zich niet zullen vervelen. Kinderen willen nu eenmaal graag spelen en het is fijn als die mogelijkheid wordt geboden.

Er wordt een speciale ruimte of hoek ingericht met speel-, teken- en knutselmateriaal en kussens om even te ontspannen, een filmpje te kijken of een boekje te lezen. Deze ruimte is in de buurt van de festiviteiten, zodat ouders en kinderen altijd dicht bij elkaar zijn. De nanny’s begeleiden de kinderen daarnaast bij het eten, zij verschonen de luiers en brengen de kindjes naar bed als dat nodig is.

Punten om te checken

Wanneer er nanny's worden ingeschakeld, check dan de volgende punten: 

  • zijn de nanny’s in het bezit van een pedagogisch diploma;

  • is er iemand aanwezig met een EHBO-diploma voor kinderen of BHV;

  • hebben de nanny’s een verklaring van goed gedrag; 

  • vraag na hoeveel nanny’s er aanwezig zijn;

  • is het bureau verzekerd.

Ga eens vrijblijvend in gesprek met een bureau en kijk wat zij voor jullie kunnen betekenen. Het is echt een aanrader.

Willen jullie meer informatie en advies, dan mogen jullie altijd contact met mij opnemen.