Een band of dj

Op de feestavond willen jullie graag de hele avond de dansvloer vol hebben. Dansen tot in de laatste uurtjes. Maar kiezen jullie dan voor een band of een dj?

Hierbij wat informatie om jullie te helpen bij het maken van deze keuze.

Hele avond muziek of pauzes tussendoor

Een dj speelt aaneengesloten van het begin van de avond tot aan het einde.
Een band speelt in sets en heeft tussendoor pauze.

  • Tijdens deze pauzes zal de band vaak achtergrondmuziek opzetten en is er een mogelijkheid om rustig met de gasten te praten.
  • Willen jullie niet dat de feestavond ‘stil valt’ in de pauzes, dan kunnen jullie er voor kiezen om zelf een iPod met muziek mee te nemen, zodat in de pauzes de gasten toch kunnen dansen op de door jullie zelf samengestelde playlist.
  • Check van te voren goed met de band of er apparatuur aanwezig is om de iPod op aan te sluiten.

Fotocredit: AV Fotoreportages

Welke stijl van muziek

Een dj heeft vaak een bijna onuitputtelijk bestand met diverse soorten en stijlen muziek. Op deze manier kan de dj goed en snel inspelen op de sfeer van de avond en een keuze maken qua muziek die ervoor zorgt dat iedereen op de dansvloer staat.

De band speelt meestal volgens een vaste playlist en kan daar niet zomaar van afwijken. Zoek dan ook een band met een muziekstijl die jullie aanspreekt. Een band heeft vaak meer interactie met het publiek dan een dj. 

Spreek in ieder geval van te voren met de band of de dj de muziekkeuze door die jullie graag willen horen. 

DJ en live muziek

Hebben jullie wel eens gedacht aan een DJ in combinatie met live muziek? Naast de DJ kunnen jullie dan bijvoorbeeld ook een zangeres en saxofonist of zangeres en guitarist boeken. Of misschien willen jullie wel een percussionist. Alles is mogelijk. Gedurende de avond spelen zij dan een aantal sets met de DJ mee en zo hebben jullie toch live muziek op jullie feest. 

Fotocredit: FLEXMI

Licht en geluid

Check bij de band of dj hoeveel licht en geluid er wordt meegebracht. Nemen zij maar 2 statieven met ieder 4 lampen mee of een complete lichtshow. Verlichting brengt veel sfeer. Let er goed op of men alleen het podium en de artiesten uitlicht, of dat ook de zaal en de dansvloer worden uitgelicht. Vergeet niet te vragen of het licht en geluid bij de prijs is inbegrepen of dat er apart voor betaald dient te worden.

Willen jullie meer informatie en advies, dan mogen jullie altijd contact met mij opnemen. Mijn contactgegevens kunnen jullie hier vinden.

Liefs, Astrid