Ralf en Kelly

13 oktober 2011 is de dag dat Ralf zijn aanzoek deed in Stellenbosch. We waren op vakantie in Zuid Afrika en hadden nog 3 weken voor ons. Met andere woorden: heel veel tijd om na te denken hoe we wilden trouwen, waar, wie we daar graag bij wilden hebben, hoe de dag er uit zou moeten zien, wat we daar allemaal voor nodig zouden hebben, een eerste kostenplaatje gemaakt, enz. enz. We kwamen er al snel achter dat we heel goed wisten wat we wilden, maar dat we wel behoefte hadden om ons plaatje tegen een professional aan te houden en dat het ons ook ontbrak aan kennis over leveranciers! En dat is nou net iets wat heel veel tijd kost om uit te zoeken.

We gingen op internet zoeken naar een ‘weddingplanner’. We hebben heel veel sites bekeken, maar uiteindelijk bleef er voor ons maar eentje over, die van Astrid! Waarom? Lastig uit te leggen, een kwestie van gevoel. De site had een goede uitstraling, niet dat te zoetsappige dat anderen vaak wel hebben, een goede lijst van leveranciers, een foto van een sympathiek uitziende dame, goede referenties, helder in haar werkwijze. We kozen ervoor om haar te mailen en een weddingconsult te plannen na onze vakantie, zodat we een snelle start zouden kunnen maken. De datum stond voor ons immers al vast… 13 april, dus vaart maken was een must!

Eind november hadden we ons weddingconsult en we kwamen helemaal mur terug na een avond met heel veel informatie. We hadden gelijk een klik met Astrid en ook meteen het goede gevoel: hier hebben we echt veel aan gehad. Ze deed goede handreikingen (uit haar brede netwerk) voor leveranciers en maakte hier ter plekke ook al keuzes in (‘dit past wel bij jullie/dit niet’) en ze keek kritisch naar ons programma en onze eisen.

We besloten om een groot deel van de bruiloft zelf te regelen, maar hebben in de vijf maanden voorbereidingstijd heel veel met Astrid geschakeld en Astrid ook als klankbord gebruikt. Dit kon altijd, voelde prettig en er kwamen weer betere ideeën uit. Ook hebben wij Astrid ervaren als eerlijk en een glasheldere spiegel voor als onze ideeën mogelijk niet helemaal even realistisch waren.

Stapje voor stapje werkten we samen toe naar een voor ons perfecte dag. Op deze dag wilden we zelf graag ontzorgd worden en we wilden ook geen naaste familie of vrienden lastig vallen met de taak van ceremoniemeester; dat heeft Astrid gedaan! Wat een vakvrouw! Wij zijn beide controlfreaks, maar konden dit echt loslaten, omdat we zo het goede gevoel hadden dit aan haar te kunnen overlaten. Wij zijn deze prachtige en bijzondere dag volledig ontlast, alles liep op rolletjes, het had niet beter gekund. Ook de gasten hebben dit zo ervaren en haar aanwezigheid ook als positief ervaren. Dit omdat Astrid zich makkelijk aanpast aan het gezelschap, hartelijk is naar de gasten toe, maar tegelijkertijd heel goed haar momenten weet te kiezen. Ze is niet op de voorgrond, maar wel duidelijk leidend op momenten dat het nodig is. Het bruidspaar staat bij haar in alles op één.

Kortom: het geld meer dan waard en een heel leuk mens om mee te werken!

Kelly en Ralf

Locatie:
Hotel Arena
Restaurant Nel
Kerk de Duif
Rederij 't Smidtje - PC Hooft

Fotografie:
Reflexx Reportages

Trouwclip:
Royal Rushes            

Foto's

Video

Terug